Initial ideas

photoWe worked up an initial concept, single storey at the front to match the bulk of the neighbouring weatherboard cottages, north side entry, small courtyard garden at the entry, two storey behind with bedrooms and tatami room on ground floor and living/dining kitchen on first floor.

The bathroom adjoins the courtyard with openable windows so we can create an onsen (Japanese hot bath) experience open to the outside, using a spa bath.

The upper level remained unresolved and the design was lacking an overall clear concept to tie it together. This combined with my lack of knowledge of the Victorian Building Regulations/Rescode and not having practiced architecture for over 10 years, led us to engage the help of old friends James Staughton and Simone Koch, from Workshop Architecture.

Richard Chenhall and Nerissa Kamat 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s